O nas
Z dumą przyznajemy, że naszym działaniem zmieniliśmy na lepsze rynek lokalnych biur wycieczek w Alanyi.
Poznanianka, kulturoznawca, pilot wycieczek, blogerka, Youtuberka.
Turecką przygodę rozpoczęła w 2005 roku, kiedy to przypadkiem trafiła do Alanyi do pracy sezonowej. Zafascynowała się turystyką i została licencjonowaną pilotką wycieczek i rezydentką.
W Alanyi mieszka na stałe od 2008 roku. W 2011 roku stworzyła wraz z mężem biuro Alanyaonline.pl i pracowała w nim aktywnie przez 7 lat. W tej chwili pracuje z nami zdalnie, bo na "pełen etat" jest mamą dwóch chłopców: Ardy i Bartu.
Agata jest autorką największego i najstarszego polskiego bloga o Turcji. Blog Tur-tur: Polka w Turcji od 14 lat pomaga Polakom poznać Turcję. Czyta go kilkadziesiąt tysięcy osób miesięcznie. Agata prowadzi też popularny kanał Youtube o Turcji (40 tys subskrybentów): Zobacz filmy Agaty
Jest autorką wielu artykułów o Turcji w polskich mediach (m.in. National Geographic Traveller, Podróże, przewodnik Pascal). Wraz z przyjaciółką Agatą Wielgołaską wydała książkę "Turcja. Półprzewodnik obyczajowy", którą można zakupić tutaj w formie drukowanej, ebook i audiobook.
Bekir wraz z Agatą w 2011 roku otworzył biuro podróży Alanyaonline.pl. Jest w nim odpowiedzialny za wszystkie sprawy formalne, dba o finanse i organizacje, ale także bezkompromisowo walczy o odpowiedni poziom usług u naszych partnerów i kontrahentów.
Urodził się w Hatay (Antiochia), historycznym mieście na południowym wschodzie Turcji, nieopodal granicy z Syrią. Ukończył zarządzanie na Uniwersytecie w Edirne, pracował w koncernie Unilever w Stambule. Szukając nowych wyzwań i "spokojnego, śródziemnomorskiego życia" przeniósł się na południe, najpierw do sektora edukacji, a wreszcie do Alanyi i turystyki.
Cóż, nie zaznał tu spokoju... wielu naszych turystów niegdyś poznało go, kiedy odbierał ich samochodem spod hotelu o trzeciej rano w drodze do Kapadocji - po to, by autobus nie musiał manewrować w wąskich uliczkach ;)
Bekir jest urodzonym smakoszem, świetnie gotuje. Wielbiciel Zakopanego w zimie, polskiej wsi latem, piwa z poznańskiej Brovarii i czarnego chleba na zakwasie ;)